Zum Inhalt springen
Banner_Public Event @ ITP Prizren

Public presentation: Study on the sustainable spatial transformation of the Innovation and Training Park (ITP) Prizren

This event will be held in English with an Albanian simultaneous translation. Please find the English version here.


Në këtë ngjarje do t’i prezantojmë rezultatet preliminare të studimit të dizajnit urban si pjesë e projektit kërkimor “Qëndrueshmëria, Ndërmarrësia dhe Transformimi Dixhital Global (SET)“. Studimi hulumton transformimin e qëndrueshëm hapësinor të Parkut të Inovacionit dhe Trajnimit (ITP) Prizren për t’u bërë qendër për inovacion dhe zhvillimin ekonomik në rajon.

Studimi bazohet në një punëtori për përfshirjen e palëve të interesit e mbajtur në muajin qershor të këtij viti, ku pjesëmarrës nga shoqëria civile, akademia, administrata publike dhe sektori privat u mblodhën dhe diskutuan vizionet e tyre për transformimin e ITP. Këto ide fillestare u zhvilluan më tej nga zyra për planifikim „Octagon Architekturkollektiv“ dhe u integruan në një plan strategjik hapësinor, duke u fokusuar në zgjidhjet afatgjata si dhe në ndërhyrjet afatshkurtra.

Qëllimi i kësaj ngjarje është të përfshihet një publik më i gjerë nga qyteti i Prizrenit dhe të mblidhen komente kthyese dhe pikëpamje të ndryshme për rezultatet preliminare. Komentet kthyese do të pasqyrohen në studimin përfundimtar dhe do të ofrojnë udhëzime shkencore për zhvillimin e strategjisë së ITP dhe planit të dizajnit urban.

Ngjarja do të mbahet në gjuhën angleze, me përkthim simultan në gjuhën shqipe.

 

Prezantim: Transformimi i qëndrueshëm hapësinor i Innovation and Training Park (ITP) Prizren
E mërkure, 5 tetor 2022 | 15:00 –17:30
Innovation and Training Park (ITP) Prizren
Salla e ngjarjeve

Rendi i ditës

15.00 – 15.30 Mirëseardhja dhe hyrja
15:30 – 16:15 Prezantimi i rezultateve të studimit
16:15 – 16:30 Pauza e kafes
16:30 – 17:30 Komentet kthyese dhe diskutimi
17:30 – 18:30 Takimi

Nëse dëshironi të merrni pjesë në ngjarje ju lutem regjistrohuni nëpërmjet formularit të mëposhtëm.

Rreth projektit

Financuar nga “Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ)” në emër të Ministrisë Federale Gjermane për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (BMZ), projekti kërkimor “Qëndrueshmëria, Ndërmarrësia dhe Transformimi Dixhital Global (SET)” ka për qëllim trajtimin e çështjeve që lidhen me dixhitalizimin, veçanërisht në vendet e radhitura si “Global South”. Me fokus në temat e ndërmarrësisë, rregullimit të platformës dhe përdorimit të dixhitalizimit për qëndrueshmërinë klimatike, projekti është në partneritet me qendrat për transformim dixhital në mbarë botën dhe bashkëpunon ngushtë me palët lokale të interesit për të ndërtuar ekspertizë të orientuar drejt aplikimit dhe për të krijuar një komunitet ndërkombëtar të njohurive.

Bookings

Eine Anmeldung ist für diese Veranstaltung aktuell nicht möglich.

Datum der Veranstaltung

05.10.2022 | 3.00 pm – 5.30 pm ical | gcal
 

Standort

Innovation and Training Park (ITP) Prizren,  Ukë Bytyçi ,  20000 Prizren

Kontakt

Christian Grauvogel

Ehem. Leiter Dialog und Wissenstransfer | Projektkoordinator SET

DIGITAL SOCIETY VORTRÄGE

Diese exklusive Vorlesungsreihe entwickelt eine europäische Perspektive zu den aktuellen Transformationsprozessen innerhalb unserer Gesellschaft.

DIGITALER SALON

Einmal im Monat laden wir ausgewählte Gäste ein, um gemeinsam mit dem Publikum über die Auswirkungen der Digitalisierung auf die Gesellschaft zu sprechen.

NEWSLETTER

Erfahren Sie als Erstes über neue Events und spannende Forschungsergebnisse.